Fortsat uvished om overgivne tamilske ledere.

Home » homepage » Fortsat uvished om overgivne tamilske ledere.
Fortsat uvished om overgivne tamilske ledere.

Medier i Sri Lanka bekræftede med et eksklusivt fotografi af V.Balkumaran og hans søn i går, at disse havde overgivet sig til Sri Lankas hær d.17 maj 2009. Ifølge kilder overgav V.Balkumaran sig til hæren med hvide flag sammen med flere andre politiske top ledere af LTTE. Fotografiet er taget i et område kontrolleret af Sri Lankas hær, skriver medierne.

Hvad skete der med manden der engang var blandt de to øverste ledere af (EROS) Eelam Revolutionary Organisations of Students og som senere gik hen og blev en af de øverste politiske ledere i LTTE, V. Balkumaran?

Sri Lankas minister D.W. Gunasekara har for nyligt fortalt medier, at han havde mødt mange internt fordrevne flygtninge, her i blandt V. Balakumars og Yogi`s ”enker”. Ministeren nægtede dog at fortælle til medierne, hvad der var sket med disse kvinders mænd eller hvorfor han omtalte kvinderne som enker. Nogle rapporter siger at regeringsstyrker henrettede mændene efter de havde overgivet sig.

I følge Sri Lankas medier overgav Balakumaran sig sammen med andre ledere med hvide flag. Fotografiet blev taget i et område kontrolleret af Sri Lankas hær. I baggrunden af fotografiet, ses soldater fra Sri Lankas hær der går omkring.

Siden ministerens udtalelse har Sudantha Ranasinghe, general for rehabilitering udtalt, at man har identificeret 737 vigtige LTTE folk ud af de 11,686 der overgav sig i slutningen af krigen i maj 2009.

Han sagde endvidere at de 737, som alle er mænd er blandt de 7,948 personer som lige nu, er I myndighedernes varetægt. Til spørgsmålet om hvor vidt Yogaratnam Yogi, tidligere LTTE forhandler og Balakumaran var blandt disse, svarede Ranasinghe, at han ikke havde dem.

Men fotografiet afslører at Balakumaran overgav sig og var sammen med sin søn i hærens varetægt.

I slutningen af juni 2009 sagde Sri Lankas forsvars ministerium at de havde mere end 17,000 tamiler i deres varetægt, som var mistænkt for at være medlemmer af De tamilske tigere.

I september 2009 udgav den tyske menneskerettigheds organisation, Der Human Rights Server En liste over top politiske personer fra de tamilske tigre som var i Sri Lankas varetægt, også Balakumarans navn stod på listen.

K.V. Balakumarn var i Danmark i 2004 hvor han mødtes med her boende tamiler og gav under samme besøg et eksklusivt interview til Jyllandsposten om tamilernes frihedskamp.


%d bloggers like this: