Sri Lanka på anklagebænken ved international domstol.

Home » homepage » Sri Lanka på anklagebænken ved international domstol.
Sri Lanka på anklagebænken ved international domstol.

Et par tamiler anmelder i samarbejde med Dansk Tamilsk Forum, Sri Lankas præsident, som er øverste kommandør for Sri Lankas forsvar og andre ansvarlige personer i Sri Lankas hær, for folkedrab mod tamiler.

Tamilerne har længe samlet bevismateriale og har hyret advokat Bjørn Elmqvist, der skal føre sagen i den internationale straffedomstol i Haag. Det er første gang at nogle melder Sri Lanka til de internationale domstole.

Sri Lanka har sendt flere af sine generaler, der har udført folkedrab, til flere EU lande hvor de i dag fungerer som diplomater. Disse generaler var ansvarlige for den største massakre der har fundet sted i Vanni i 2008-2009. I Wanni regionen har der boet 430.000 tamiler, men efter krigens afslutning er der efter Sri Lankas regerings egne oplysninger, kun 280.000 tilbage.

Tamilernes anmeldelse til den internationale straffedomstol i Haag blev offentliggjort i går ved afslutningen af kampagnen; Walk for Justice. De 3 tamiler, Maheswaran Ponnampalam, Partheepan Thambyrajah og Manoharan Manoranjithan gik på de danske lande veje fra Herning til København for at gøre opmærksom på det folkedrab der er sket mod tamiler på øen der i dag kaldes Sri Lanka.

Ifølge de 3 tamiler, har danskerne som de har mødt undervejs, været meget interesserede og overraskede over at høre om noget, de aldrig hører om i de danske medier.

De 3 tamiler mødte ligeledes kendte danskere under deres gå tur, bla. Jesper Klein.

Flere danske medier har bragt nyheden om tamilernes anmeldelse af Si Lanka til de internationale domstole, takket være det danske nyheds bureauet Ritzau. Medier som DR og Politiken som bringer negative nyheder om tamiler, undlod helt at bringe sagen. Tv2`s regionerne fulgte sagen, også gennem strøget og frem til Kongens Nytorv hvor turen blev afsluttet.

Ved afslutningen talte bla. advokat Bjørn Elmkvist og EU Parlamentariker Søren Søndergaard til forsamlingen.


%d bloggers like this: