Pårørende til forsvundne tamiler afholdte demonstration, trods Sri Lankas militærs jerngreb.

Home » homepage » Pårørende til forsvundne tamiler afholdte demonstration, trods Sri Lankas militærs jerngreb.
Pårørende til forsvundne tamiler afholdte demonstration, trods Sri Lankas militærs jerngreb.

(Video)For første gang siden Sri Lankas regering erklærede krigen afsluttet i 2009, mødte modige familiemedlemmer og pårørende til savnede personer op til en demonstration i Jaffna på den Globale menneskerettighedsdag i går. Det er også første gang at en demonstration finder sted under Sri Lankas militærs besættelses jerngreb.

Sri Lankas militær blokerede for organisationer og folk fra andre dele af landet, der ville deltage i demonstrationen. To medlemmer af Sri Lankas oppositionsparti, som i går var på vej til demonstrationen, blev bortført. oppositionspartiet meddeler i dag, at have modtaget et anonymt telefonopkald vedrørende de bortførte, der angiveligt er blevet dræbt. Sri Lankas politi angreb de journalister der forsøgte at dække demonstrationen.

Hele Jaffna halvøen var i går som forvandlet tilbage til krigstiden med øget kontrol. Alle biler og busser blev kontrolleret af besættelsesmilitæret. Trods besættelsesmilitærets trusler og chikane, fortale de pårørende med billeder i hænderne af deres pårørende, tåre i øjnene og vrede i stemmerne hvordan deres elskede var forsvundet eller taget fra dem.

Flere af dem var selv vidner til, at deres pårørende var blevet taget af Sri Lankas militæret d.18. Maj 2009 og kørt væk busser.

En 29 år gammel kvinde fortalte hvorledes hendes mand tilbage i 2007 var gået ind i Sri Lankas militærs såkaldte civile administrations kontor, mens hun høj gravid ventede på ham udenfor. Han kom aldrig ud derfra igen.

En vred fremfødt kvinde der havde mistet sin søn, spurgte Sri Lankas politi der forlangte en tilladelse til demonstrationen, om de havde haft en tilladelse til at bortføre hendes søn?

Mange af demonstranterne sagde at det internationale samfund skulle skamme sig over at støtte et land som Sri Lanka.

Comments Closed

%d bloggers like this: