Sri Lanka

Sri Lankas Muslimer og buddhistiske munke i protest mod menneskerettigheder.

Mere end tusind buddhistiske munke marcherede i onsdags til den amerikanske ambassade i Sri Lankas hovedstad Colombo i protest mod den amerikansk-støttede menneskerettigheds resolution, der drøftes på det igangværende FN menneskerettighedsrådsmøde i Geneve.

Sri Lankas buddhistiske munke i protest mod den amerikansk-støttede menneskerettigheds resolution på FN menneskerettighedsråd
Sri Lankas buddhistiske munke i protest mod den amerikansk-støttede menneskerettigheds resolution på FN menneskerettighedsråd

Mange af de buddhistiske munke påpegede, at USA`s forespørgsler vedrørende Sri Lankas menneskerettighedssituationen, kommer på et tidspunkt, hvor forsoning blandt alle etniske grupper og hurtig udvikling finder sted i nord og øst.

Den højtærede buddhist munk Nagoda Amarawansa Thera sagde: “Tag et kig på den hurtige udvikling, der finder sted i områder som Killinoachi, Wadamarrachi og Mulathive. Der finder ingen forskelsbehandling sted overhovedet”.

En gruppe af buddhistiske munke afleverede en anmodning til den amerikanske ambassade og krævede at USA dropper sin beslutning og afstår fra at indføre sanktioner mod Sri Lanka.

I en kommentar vedrørende den boykot af amerikanske produkter som en Srilankansk minister har opfordret til, svarede den højtærede chef for et tempel; “Det er ikke noget, vi gør imod USA, vi ønsker blot at åbne deres øjne.

En gruppe muslimer protesterede i Colombo efter deres fredagsbøn I dag imod USA
En gruppe muslimer protesterede i Colombo efter deres fredagsbøn I dag imod USA

I dag, fredag protesterede muslimer i Colombo efter deres fredagsbøn, imod USA`s forslag til en resolution i FN`s menneskerettighedsråd om Sri Lanka. Der er desuden nyheder om at muslimske lande vil stemme imod resolutionen.

USA´s fremlagte resolution i FN menneskerettighedsråd forlanger, at Sri Lanka gennemfører opfordringen fra den kommission (LLRC) som Sri Lankas præsident selv har oprettet.

Denne kommission udtalte i november at det britiske tv selskabs dokumentar `Sri Lankas Killing Fields` som også blev genudsend på DR2 sidste år var falsk, at FN`s ekspert panels udtalelser var ensidige og at Sri Lankas hær ikke havde dræbt nogen civile. Flere tamilske medier skriver at Danmark er et af de lande som støtter USA`s resolution, som siges at være imod Sri Lanka.

Selvom resolutionen siger at Sri Lanka selv skal undersøge alt, er Sri Lanka vred over resolutionen og mener at den er et indgreb i Sri Lankas indre anliggender.

Det britiske tv selskab Channel4 sendte i onsdags sin anden dokumentar om Sri Lanka `Sri Lankas Killing Fields` som hedder ´War Crimes Unpunished´. Dokumentaren afslørede flere krigsforbrydelser udført af Sri Lanka imod tamiler, blandt andet henrettelsen af en 12-årig dreng. Dokumentaren konkluderede også at Sri Lankas præsident, hans bror som er forsvarsminister og den daværende hærchef Fonceka, var ansvarlige for krigsforbrydelserne.

Channel4´s dokumentaren `Sri Lankas Killing Fields – War Crimes Unpunished´ kan gen ses på vores Webtv www.Tamilvoice.tv

Klik her for at se alt om Sri Lankas krigsforbrydelser på Channel4´s hjemmeside.