Sri Lanka

Sri Lankas præsident´s tale aflyst ved den britiske dronnings jubilæums arrangement.

Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksas planlagte tale i anledning af den britiske dronnings Diamant Jubilæum som holdes på Commonwealth Economic Forum i dag i London, er efter sigende blevet aflyst.

Siden præsidentens ankomst i søndags, har der været tamilske demonstrationer imod hans tilstedeværelse i England. I dag var der ligeledes planlagt en meget stor demonstration til dagens arrangement, med deltagelse af tamiler fra hele Europa.

Britiske medier skriver at tamilernes protester imod præsidenten, er årsagen til at talen nu er aflyst af sikkerhedsmæssige grunde.

Ifølge den officielle hjemmeside for Commonwealth Business Council, er det dog kun formiddagens tale der er blevet aflyst, mens eftermiddagens møder og taler vil finde sted som planlagt.

I december 2010 hvor Sri Lankas præsident sidst besøgte England for at tale ved Oxford union, måtte han også aflyse af lignende årsager. Dengang sagde præsidenten i en meddelelse; ”Jeg er meget ked af at måtte aflyse, men jeg vil fortsat forsøge at finde steder i England hvor jeg kan tale om mine fremtidsvisioner for Sri Lanka.” Talen i dag, skulle have været hans første i England siden aflysningen i 2010.