Tamilsk familie får ikke lov at holde begravelse i deres egen by.

Home » homepage » Tamilsk familie får ikke lov at holde begravelse i deres egen by.
Nimalarooban foto: BBC
Nimalarooban foto: BBC
Nimalarooban foto: BBC

Forældrene til den dræbte politiske fange, kæmper nu for at få lov at holde begravelse for deres søn i deres egen hjemby. Myndighederne vil at begravelsen finder sted nær fængslet, hvor den dræbte var indsat.

Myndighederne har i retten hvor sagen er blevet kørt, fået medhold i, at det kan give anledning til uroligheder, hvis begravelsen finder sted i den dræbtes hjemby, sådan som forældrene vil.

Forældrene har appelleret sagen, som forventes at komme for retten d.23. juli.

Forældrene til den dræbte, har udtalt til BBC Tamil at de kun har set deres afdøde søn én gang og at politiet med trusler, har forsøgt at få dem til at skrive under på, at deres søn døde af hjertestop, dette til trods for at de har set hans forslåede blødende krop.

Den dræbte var blandt de 22 tamilske politiske fanger, som for nyligt blev flyttet til Anuradhapura fængsel der ligger i et Singalesisk domineret område, fordi de angiveligt skulle have taget 3 fængsels betjente til fange i fængslet i Vavuniya. Efter flytningen blev fangerne udsat for tortur. 10 fanger er efterfølgende hårdt kvæstede, blevet indlagt på to forskellige hospitaler.

Nogle af fangerne har fået brækket begge ben, en er i koma, 6 er i livstruende tilstand og én er altså dræbt. Den dræbte er den 28-årige Kaneshsan Nemalaruban. Der er desuden meldinger om at 16 andre er sårede inde i fængslet, men har ikke modtaget behandling.

Angreb på tamilske politiske fanger er ikke noget nyt i Sri Lanka. D.23. juli 1983, blev 58 tamilske politiske fanger dræbt i et fængsel i Colombo. Kilde: BBC

Comments Closed

%d bloggers like this: