Sri Lankas præsident vil hellere krænke menneskerettigheder, end at handle med EU.

Home » homepage » Sri Lankas præsident vil hellere krænke menneskerettigheder, end at handle med EU.

Colombo avisen “Dailymirror” skriver at Sri Lankas Præsident Mahinda Rajapaksa i går fortalte i parlamentet, at Sri Lanka ikke ville gøre det muligt for EU at foretage undersøgelser for at finde ud af, om landet opfylder kravene for at beholde sin GSP+ skattelettelses aftale. Han pålagde Export udvikling og international handels Minister Prof.G.L.Peiris at informere EU skriftligt om denne beslutning truffet af regeringen. Mr. Rajapaksa lovede, at regeringen ikke vil give efter for sådanne krav fra EU, blot for at få denne skattelettelse udvidet.

Prof. Peiris orienterede parlamentet om de betingelser, som EU havde for at udvide GSP + ordningen givet til Sri Lankas eksport til Europa. EU forventer at Sri Lanka holder sig til den internationale konvention om menneskerettigheder og politiske rettigheder, konventionen mod tortur og konventionen om barnets rettigheder, sagde Prof.Peiris.

Præsidenten fortalte ministrene, at disse betingelser var blevet fastsat, ikke kun fra EU’s politikere, men også af de embedsmænd, der arbejder under dem. Han sagde, at disse internationale styrker som hæver deres stemmer over disse spørgsmål, aldrig har talt om nødvendigheden af at knuse terrorisme.

I et forsøg på at minimere konsekvenserne af at miste GSP +- ordningen til deres eksport produkter, pålagde han ministrene at se sig om efter alternative muligheder på marked i eksempelvis Latinamerika og Mellemøsten.

Henvist til humanitære spørgsmål i Vanni, sagde han, at visse ngo’er havde afvist at deltage i det humanitære arbejde på dette tidspunkt, men at regeringen håndterede situationen. Han påpegede, at den eneste hensigt disse organisationer havde, var at tegne et dystert billede af landet for omverdenen at se.

Labor Minister Athauda Seneviratne sagde, at Sri Lanka havde del i 15 internationale konventioner, men at USA kun havde underskrevet fire.

“Disse magter taler om krænkelser af menneskerettighederne her, men ikke om dem, udført af USA i lande som Irak,” sagde han. kilde: Dailymirror, om GSP ordningen


%d bloggers like this: