Tamilsag i Indien – Regering i krise.

Home » homepage » Tamilsag i Indien – Regering i krise.

Den seneste melding fra delstaten Tamilnadu i Indien lyder på at 7 ministre fra den siddende regering, her i blandt finansministeren og sundhedsministeren, allerede i dag vil opsige deres poster. Et af parlamentsmedlemmerne har allerede i går sendt sin opsigelse. Den Indiske central-regeringen er havnet i denne krise, efter at delstaten Tamilnadu`s 40 parlaments medlemmer i en fælles erklæring har truet med at forlade deres poster, såfremt den indiske regering fortsætter med at støtte Sri Lankas regering med våben og ekspertise til brug mod tamiler. Politikerne fra Tamilnadu traf beslutningen på en fælles konference i tirsdags, i solidaritet med tamiler fra Sri Lanka som er stærkt påvirket af de barbariske aktiviteter fra Sri Lankas militære styrker. Den indiske regering har fået 14 dage til at presse den Sri Lankanske regering til en våbenhvile og samtidig standse Sri Lankas flådes angreb på indiske fiskere i internationalt farevand.

Den indiske regering oplevede også en krise i juli måned efter at kommunistpartiet forlod regeringen som støtteparti pga. den Indisk Amerikanske atomaftale. Regeringen blev dengang reddet ved en mistillids afstemning som blev vundet med kun 19 mandater.

Støtten til tamilernes ret til selvbestemmelse i deres områder på Sri Lanka, er voksende i delstaten Tamilnadu i Indien. Hver dag bliver der afholdt demonstrationer og andre former for støtte arrangementer som bliver holdt på tværs af partierne, fagforeninger, studerende og film industrifolk.
En anti tamilsk avis som har modtaget en pris fra Sri Lankas regering oplever at deres avis eksemplarerne brændes af, af vrede jura studerende.

Et af de protesterende partier kræver ligeledes at Indien bryder den diplomatiske kontakt med Sri Lanka samt laver sanktioner mod dem.


%d bloggers like this: