Dansk Sri Lanka முக்கிய செய்திகள்

Folk vil hellere have politisk løsning, end udvikling – udtaler tamilsk Biskop til EU

Thomas-SavundranayagamDen tamilske katolske biskop I Jaffna, Thomas Savuntharanayagam, mødtes tirsdag d.16. juli, med en delegation på 6 EU medlemmer i sit hjem i Jaffna, hvorfra han gav udtryk for sin bekymring over den måde som Rajapakse regimet behandler de etniske tamiler på. Endvidere fortalte han om den situation som tamilerne har befundet sig i siden de blev nedkæmpet i maj 2009.

EU`s parlamentariske delegation for syd asiatiske forhold, der i disse dage er på rundtur på øen, ledes af Jean Lambart, der tirsdag havde intense drøftelser med biskoppen om efter krigstids aktiviteter.

Biskoppen orienterede delegationen om de problemer som Tamilerne har og sagde endvidere, at regeringen stadig er mistænksomme overfor tamilerne og at denne mistænksomhed fortsat fører til problemer. Der er gået 4 år siden krigen endte med et folkedrab på over 100.000 tamiler.

Biskop Savuntharanayagam fortalte om sine observationer i forhold til den udvikling der sker i den nordlige del af tamilernes hjemland. ”Mens Rajapaksa regimet byggede og udviklede for at vise verden hvor god han var ved tamilerne, havde tamilerne hellere set en politisk løsning. Som det er i dag, udsættes unge tamiler for forsvindinger, universitets studerende bliver overfaldet og unge piger udsættes for seksuelle overgreb” sagde han.

Delegationen sagde at de var bekymrede over de rapporterede trusler og angreb på menneskerettigheds forkæmpere og journalister i Sri Lanka og tilføjede at delegationen forventer at myndighederne stiller de som står bag, ansvarlige