Dansk Sri Lanka முக்கிய செய்திகள்

Sri Lanka tager en autoritær drejning, siger FN`s menneskerettigheds chef Navi Pillay.

mullivaikkal_27813_5Chefen for FN`s menneskerettighedsråd har været efter Sri Lankas regering, som hun siger, viser tegn på at være på vej i en stadig mere autoritær retning på trods af krigens afslutning for 4 år siden.

Efter et uge langt besøg i Sri Lanka, hvor kommissæren har besigtiget menneskerettigheds situationen, lyder det i en hård slående udtalelse, at kommissæren er dybt bekymret over at Sri Lanka, der efter krigen har haft rig lejlighed til at skabe et nyt pulserende og rummeligt samfund, ser ud til at være på vej i en stadig mere autoritær retning.

Under sit besøg, mødtes Navi Pillay med ledende regeringsmedlemmer, politikere, menneskerettigheds aktivister og civile berørt af krigen. Hun forventes at fremlægge sin rapport for FN`s menneskerettighedsråd i næste måned.

”Krigen er muligvis afsluttet, men i mellemtiden er demokratiet blevet undermineret og retsstaten undergravet.” Sagde Pillay mens hun citerede regerings udspil for 3 år siden om at afskaffe bestemmelser for et selvstændigt politi, juridiske og menneskerettigheds kommissioner og give præsidenten magten til at udpege embedsmænd.