Hemmeligt arrangement afholdes i Vejle for dødsrygtet tamilsk leder.

De Tamilske Tigres leder Prabakaran og hans familie, blev erklæret dræbt af Sri Lankas regering i maj måned 2009. Drabene er aldrig blevet verificerede og der har været flere meldinger om at de overlevede.

Prabakarans datter kom for nyligt frem og fortalte, at familien har overlevet og at hun har været i kontakt med sin mors familie der bor i Danmark. Også hendes fars familie bor i Danmark, men de har ikke haft nogen kontakt, det er denne familie, Prabakaran´s nevø Karthic Manoharan, der nu har arrangeret en mindehøjtidelig for Prabakaran og familien. Prabakaran har to søstre i henholdsvis Canada og Indien og der er ingen meldinger om at disse, støtter arrangementet.

Prabakarans ældste søn faldt i kamp og den yngste søn på 14 år blev fanget af Srilankas militær og henrettet.

EU’s forbud mod de tamilske tigre, forhindre at LTTE`s leder og overlevende familie kan stå frem. Datten Duwaraka er to gange blevet interviewet til en tamilsk radios youtube kanal og har sidste år d.27 november, holdt den årlige tale på den tamilske mindedag for de faldne tamilske tigre.

Arrangøren Karthic Manoharan, der påstår at undervise i engelsk på FOF, reklamerer for arrangementet, på en af Sri Lankas regerings propaganda Youtube kanaler.

I reklamen stod der i første omgang, at arrangementet ville blive holdt i FOF`s lokaler i Vejle. Senere er det blevet lavet om til Paladspassagen i Vejle. Bygningen som administrerer lokalet fortalte i fredags, at de har aflyst arrangementet og finder det ikke i orden, at arrangøren bruger deres adresse mere i annoncen.

Vi har været i kontakt med FOF, skolelederen Anne Zibrandtsen skriver til os, at ”FOF har intet med det omtalte arrangement at gøre og FOF er IKKE i de nævnte lokaler længere, så hvor den annonce stammer fra har jeg ingen anelse om”

Arrangøren fortsætter imidlertid med at reklamere med Bygningen som afholdelsessted. På en Youtube kanal fra Indien, fortæller arrangøren, at Bygningen hele tiden har været brugt som dæk adresse. Det virkelige sted for afholdelsen af arrangementet, vil først blive afsløret et par timer inden arrangementet.

En kilde fra England fortæller, at de har anmeldt arrangementet til politiet i Danmark. Sydøstjyllands politi, som vi har været i kontakt med, ønsker hverken at be eller afkræfte om der er oprettet en sag.

Ingen tamilske foreninger i Danmark støtter arrangementet og tamilerne protesterer over, at Karthic Manoharan bekræfter Sri Lankas regerings påstand om at Prabakaran er død. Det er på grund af tamilernes protester, at arrangøren ikke vil oplyse hvor arrangementet nu kommer til at finde sted.

Karthic Manoharan Har i flere interviews blandt andet til politikken, sagt at han ikke støtter Prabakarans kamp for tamilernes frihed.

Nogle af de tamiler, der har protesteret over arrangementet, er blevet truet på sociale medier. Flere frygter, at nogle af deltagerne i arrangementet, som kommer fra udlandet, vil angribe nogle af de herboende tamiler, der protesterer over arrangementet, hvilket de har truet med at gøre.

Relaterede:

Policy Statement of Miss Thuvaraka Pirapaharan

De tamilske tigres leders datter, står frem i medierne.